Archief van 'huwelijk'

Tarwe

Drie jaar geleden was het ook zo’n weer: zonnig, niet te warm, maar aangenaam lenteweem. Aangenaam was ook de dag zelf: de voorbereiding, de limo’s, de foto’s, het samenzijn met vrienden en familie.

Drie jaar geleden trouwden we. Onze tarwe huwelijksverjaardag.

Dertien jaar geleden (dag op dag) begon onze relatie. Onze kanten relatieverjaardag. Onze relatie is er nog steeds. Ik kan nog steeds op Godelieve bouwen. De locatie waar we elkaar leerden kennen is er ondertussen niet meer. Daar werd ook op gebouwd.

Bestaat er een mooiere metafoor? Onze relatie groeit en wijzigt, naargelang de behoefte. De locatie eveneens: van discotheek naar appartementsgebouw. Binnen 30 jaar een nieuw rusthuis?

Ideale maten

Godelieve en ik trokken ons gisteren eventjes terug uit de bouwwerken: op vraag van de bruidswinkel trokken we naar Antwerpen.

De maten van Godelieve moesten immers opnieuw worden opgemeten.

Naderhand stapten we eventjes de Ikea binnen, gingen snel iets eten, en reden we naar Leuven, voor de verjaardag van Kenneth.

Happy anniversary

Vandaag zijn m’n schatje en ik exact 9 jaar en 6 maand samen.

Dat betekent niet alleen dat we al die tijd al lief en leed delen, maar ook dat we elkaar binnen 6 maanden het ja-woord geven.

Dat impliceert voor jullie, dat jullie stilletjes aan mogen beginnen uitkijken voor jullie beste dansschoenen en dito moves, om 2 dagen later de dansvloer onveilig te maken, de hele nacht lang!

Bedankt zoetje voor alles wat je voor me betekent!

Huwelijkskleed

Godelieve heeft, slechts 3 dagen na haar eerste bezoek aan een winkel met trouwjurken, haar trouwkleed al besteld.

Met de deskundige hulp van Pit, Simonne, Katleen, Amber & Kevin, trok de delegatie vandaag opnieuw naar Antwerpen, om daar onder het goedkeurend oog van de hele groep over te gaan tot de bestelling van het kleed.

De eerste stap is gezet!

Voor mij is het wachten geblazen tot midden januari, alvorens ik over kan gaan tot de aankoop van m’n kleren.

Trouwfeest Geert & Sabine

Vandaag mochten Godelieve en ik ceremoniemeester spelen op het trouwfeest van Geert en Sabine.

Een goede generale repetitie voor wat ons binnen enkele maanden te wachten staat.

Na de obligate intrede van de bruidegom in zijn eigen huis, en de uittrede-foto’s, zette de stoet koers naar het gemeentehuis.
Het was Leo Peeters zelf die het huwelijk voltrok!

Hierna vertrok iedereen voor een groepsfoto, en gingen wij alles klaarzetten in het echtelijk huis en de kerk.

Na de misviering was er een kleine drink bij het koppel thuis, en vertrokken ze daarna voor de fotosessie.

Enkele uurtjes later begon dan het eigenlijke feest, waar ik me al snel uit de voeten maakte om te gaan draaien op onze Kermis TD.

Tweede job

Behalve mijn dagtaak bij CTG (en gestationeerd bij Agfa Gent), ben ik nog steeds actief bij d-signs, het bedrijfje dat Karel-Jan en ik opstartten in onze KHLeuven-periode.

Dit bloeit nog steeds als nooit tervoren.
Vaste klant sinds jaren is Wim Florquin, de voormalige baas van café De Colff.

Deze is, sinds kort, de mede-eigenaar van twee nieuwe zaken: ‘t Ladeuzebagetje, een broodjeszaak, en D’Store, een kledingswinkel gespecialiseerd in overstock van sportkledij.

Vanavond hadden we, na de Stallions-nederlaag in de eindronde, een vergadering.

Ik ga het de komende weken en maanden nog behoorlijk druk hebben: naast mijn gewone job, de verbouwingen en de voorbereidingen van de trouw, moeten er op korte termijn 2 websites ontwikkeld worden, en talloze reclamecampagnes gelanceerd worden.

Boeiende tijden!

De datum ligt vast!

Ik kreeg net een telefoontje van Godelieve.
Vandaag heeft ze een vrije dag, waarop ze zoveel mogelijk openstaande issues zal trachten op te lossen (mutulatiteit, bank, boodschappen,…).

We zoeken al bijna een maand naar een koper voor onze wagen, maar tot op heden bood er niemand een prijs die ons kon bekoren.
Aangezien Godelieve de conversatie opende met de zin “Ik heb iets gedaan wat we infeite met z’n tweeën hadden moeten doen…”, schoot de gedachte dadelijk door mijn hoofd dat ze de wagen verkocht had.

De teleurstelling was blijkbaar in mijn stem te horen nadat Godelieve ontkende dat dit het geval was.

Ze wist me echter op te beuren, door te vertellen dat ze ons huwelijk gaan vastleggen was: woensdag 18 april 2007 geven we elkaar het jawoord in het gemeentehuis van Kapelle-op-den-Bos, om 13u30.

Geweldig nieuws, dat eveneens het startschot betekent voor onze voorbereidingen: ruwe schets van uitnodigingen, gastenlijst, …

Tent

Eergisteren heb ik nogmaals contact opgenomen met Luc Steenackers, de zaakvoerder van Tenten Steenackers.

Aangezien het aantal genodigden voor ons trouwfeest stilaan richting 200 gaat, en we op bijna een jaar van de bewust datum zitten, werd het tijd om de tent definitief vast te leggen.

Eén vraag zorgde echter voor problemen: plaatsen we de gasten aan ronde of rechthoekige tafels?

Beide hebben voor -en nadelen, en voor ons, leken, is het moeilijk die afweging te maken.

Dus zal Luc naar Pascal bellen, de eigenaar van ‘t Notenhof in Londerzeel, om zijn oordeel te vragen.

Binnenkort hopen we uitsluitsel te krijgen…

Trouwbeurs

Je kon de laatste dagen je hoofd niet buiten steken, of de media smeten het in je gezicht: van 21 tot en met 23 oktober vond er een beurs plaats voor trouwers, in de gebouwen van Tours & Taxis in Brussel.

Godelieve en ik hadden al wel een datum, een zaal en een discobar, maar we waren nog steeds op zoek naar ideeën betreffende kledij, schoenen, ringen, uitnodigingen, foto’s en vervoer.
Dus besloten we op vrijdagavond maar de eerste herfstregens te trotseren, en ons naar Brussel te begeven.

We hebben het ons beklaagd: 10 euro inkom (per persoon!) voor een 30-tal standjes, met slechts schamele informatie.
Het standaardantwoord: ‘Bezoek onze winkel’.

De trouwkleren waren, naar onze smaak, te modern, terwijl de fotografen steeds uit Brussel (of verder) kwamen.
Voor elke brochure moest nog eens extra geld op tafel gelegd worden.

Wat was er wel positief?

Eerst en vooral hebben we onze ceremoniewagens vastgelegd.
We hadden al wat rondgesurf, en waren verbaasd over de prijzen die men aanrekende voor een stoet wagens.
De trouwdag zelf moeten er circa 20 mensen vervoerd worden.

En wat bleek? Het voordeligst was een limousine.
Dus bestelden Godelieve & ik 3 witte stretch-limo’s, die elk plaats bieden aan 8 passagiers, tegen een heel voordelig tarief (lees: 40% van de normale kostprijs van apparte wagens)
Alweer een zorg van de baan!

Verder hebben we wat toffe ideeën opgedaan betreffende uitnodigingen en bedankkaartjes.
Of we deze gaan aankopen in de winkel, of ze zelf gaan ontwerpen, daar zijn we echter nog niet uit.

Een wijze les hebben we dus wel geleerd: opzoeken in de gouden gids (gratis) levert minstens evenveel op als een avond spenderen op een trouwbeurs ( meer dan 20 euro).

We hebben de komende maanden dus nog wat shopping voor de boeg.

Lijst genodigden: wie wel, wie niet?

Een lijst opstellen voor de genodigden van een trouwfeest is nooit eenvoudig. In de huidige maatschappij, met meervoudig scheiden, hertrouwen, kunstmatige bevruchting en adoptie, wordt het hoe langer hoe meer een hekel punt alle personen die hun stempel hebben gedrukt op het gelukkige paar te verenigen.

Wanneer het huwelijk en het officiële feest op 2 verschillende dagen is, zoals het onze, bemoeilijkt dit eveneens de situatie.

Je hebt aldus een aantal opties:

  • drink op woensdag (voor de aanwezigen) + feest op vrijdag (voor iedereen)
  • dinner op woensdag (voor naaste familie en getuigen) + feest op vrijdag (voor iedereen)
  • drink op woensdag (voor de aanwezigen) + dinner op woensdag (voor naaste familie en getuigen) + feest op vrijdag (voor iedereen)
  • drink op woensdag (voor de aanwezigen) + receptie op vrijdag (voor iedereen) + feest op vrijdag (voor familie en vrienden)
  • dinner op woensdag (voor naaste familie en getuigen) + receptie op vrijdag (voor iedereen) + feest op vrijdag (voor familie en vrienden)
  • drink op woensdag (voor de aanwezigen) + dinner op woensdag (voor naaste familie en getuigen) + receptie op vrijdag (voor iedereen) + feest op vrijdag (voor familie en vrienden)
  • drink op woensdag (voor de aanwezigen) + receptie op vrijdag (voor familie en vrienden) + feest op vrijdag (voor familie en vrienden) + dansfeest (voor iedereen)
  • dinner op woensdag (voor naaste familie en getuigen) + receptie op vrijdag (voor familie en vrienden) + feest op vrijdag (voor familie en vrienden) + dansfeest (voor iedereen)
  • drink op woensdag (voor de aanwezigen) + dinner op woensdag (voor naaste familie en getuigen) + receptie op vrijdag (voor familie en vrienden) + feest op vrijdag (voor familie en vrienden) + dansfeest (voor iedereen)

Deze knoop is al doorgehakt: de laatste optie nemen we.

Dit houdt in dat we op woensdag een drink geven voor iedereen die naar het gemeentehuis komt, terwijl wij foto’s laten nemen. Achteraf gaan we met naaste familie en getuigen een hapje eten. Vrijdag is er dan een receptie en feest, voor alle familieleden en goede vrienden. Op het dansfeest zijn tenslotte ook nog kennissen en collega’s uitgenodigd.

Maar wat noem je ‘familie’ en wat ‘goede vrienden’?

Het bruidpaar zelf moet vanzelfsprekend aanwezig zijn op alle festiviteiten. Verder heb je de ouders van bruid en bruidegom. Oeps! Probleem nummer 1: we zijn maar met 3 in plaats van de gebruikelijke 4.

Vervolgens grootouders. Probleem nummer 2: ondanks de vergrijzing in België bliezen er 5 van de 8 voortijdig hun kaarsje uit.

Andere naaste familie: tantes, ooms, neven en nichten. Derde probleem: wat doe je met achterneven? Vaak zijn dit kinderen jonger dan 12, die weinig geniet hebben van het avondfeest. We besloten deze niet uit te nodigen.

Dan blijft er de categorie ‘goede vrienden’ over. Wie catalogeer je waar? De getuigen horen vast en zeker tot de ‘goede vrienden’. Enkele mensen weten zonder meer dat ze tot deze categorie behoren. Maar wat doe je met ploegmakkers, ex-klasgenoten, buren, collega’s en des te meer? Hoe je deze groep ook indeelt, sommige gaan zich steeds te kort gedaan voelen.

Voorlopig zitten we aan een rond aantal genodigden voor het feest: 120. Later op de avond zouden er daar nog een dertigtal moeten bijkomen. Voor het dinner van woensdag zitten we aan 20 genodigden.

Ziezo, die indeling is gemaakt, ik veronderstel dat nu alle knopen doorgehakt zijn?

Nee hoor! De tafelindeling moet nog komen, maar dat zal voor een volgende post zijn.