Grote stappen

Onze grote man bevindt zich ergens tussen de 8 en 9 maand, een leeftijd waarin de ontwikkeling razendsnel gaat. Vorige week had ik nog, tijdens het lopen, een gesprek met Wouter. Over hoe spijtig ik het vind/vond dat Laurens nog niet kroop. En kijk, enkele dagen later is niets nog veilig en zitten we met een vrolijke kruiper.

Voor zijn zitje is hij ondertussen ook al te groot. Krachtig als hij is trekt hij gewoon zijn zitje op zijn zij of rug, en kruipt zo verder. Als een overjaarse schildpad.

Vanavond hield mama hem vast aan twee handjes, met de voetjes op de grond. En mijnheer leek het leuk te vinden, wat de Opa meteen tot een voorspelling verleidde: binnen een maand staat hij recht. Afwachten maar!

Onze kleine uk is niet zo klein meer. Dat maakt het moeilijk om een vakantie te plannen. Godelieve en ik willen er de eerste week van september een weekje tussenuit, maar waar kan je naartoe met een kind van een jaar oud? Je hebt geen referentiekader. Qua eten zie ik geen probleem: Laurens eet alles wat we hem voorschotelen. Tot voor kort was ook een (lange) vliegreis geen probleem: een baby slaapt veel. Maar nu? Luxeproblemen…

Reageer