Boeleke: de naam

Al bij de start van de eerste zwangerschap gingen Godelieve en ik op zoek naar originele namen. Alles wat we tegenkwamen – sites, kaartjes, artikels, bekende personen, … – werd afgewogen. We stelden lijstjes op, eentje voor jongens en eentje voor meisjes, en noteerden naar hartelust.

Toen er abrupt een einde kwam aan de zwangerschap verdween het Excel-document enigzins naar de achtergrond, om enkele maanden later weer op te duiken, toen Boeleke zijn eerste tekenen van leven toonde.
Namen werden geschrapt, toegevoegd, opnieuw geschrapt, … Meer dan 150 namen verzamelden we samen.

Toen begon het makkelijke werk: zoeken naar namen die zowel op de lijst van mijn eega als de mijne voorkwamen. En wat bleek? weinig overeenkomsten. Daarna volgden een rondje BHV: onderhandelingen en argumenten. Tot we opeens het compromis vonden. Zowel voor een jongen als een meisje. Twee namen, waar we beiden enorm tevreden mee zijn. Hopelijk is Boeleke er ook tevreden mee.

Ondertussen blijven mensen maar raden, maar blijven onze lipjes op elkaar. :-)

Reageer