Aannemer – dag vier

Het is vrijdag, en de veer lijkt nu duidelijk gebroken.
Niet alleen is er amper werk verzet ten opzichte van gisteren, ook waren de werkmannen al naar huis om 14u30.
Ik prefereer ook het weekend vroeg in te zetten, maar in ruil daarvoor werk ik tijdens de andere dagen wel weer wat langer.

Het is wachten op het eerste factuur met het aantal gewerkte uren om onze conclusies te trekken.

Wat is er momenteel al klaar?
Wel, om samen te vatten: quasi het volledige metselwerk beneden.

Wat moet er dan nog (door de aannemer) uitgevoerd worden?
Bijna teveel om op te noemen: dichtmetsen van de garagepoort, gieten van 2 betonnen balken op het eerste verdiep, dichtleggen van de eerste verdieping, dichtmetsen van het grote raam op het eerste verdiep, uitslijpen van het nieuwe raam in de zijgevel, opmetsen van de zijgevel en achtergevel, uitkappen van de trapopening naar het tweede verdiep, gieten van een betonnen balk op het tweede verdiep en opmetsen van de muren op het tweede verdiep.

Een hele boterham dus.
Het blijft vooralsnog afwachten of de prognose van de aannemer – klaar in 2 weken – stand kan houden, maar ik denk dat we eerder mogen schatten dat deze werken rond het einde van januari afgerond zullen zijn.

Reageer