Herstart

Met drie dagen vertraging zijn de werken aan de woonst dan eindelijk terug gestart.

Vermits zowel het gelijkvloers als de eerste verdieping reeds afgewerkt waren, was het vandaag tijd om het tweede verdiep aan te pakken.

De aannemer begon de dag met het aanleveren van materiaal (Ytong, cement en zand), en kapte vervolgens zowel de binnen -als buitenmuur van de zijgevel vrij.

Het betonnen plafond van het eerste verdiep werd onderstut, vermits door deze breekwerken de dragende constructie onderbroken werd.

Vervolgens werden de nodige passen geplaatst, en vanaf dan konden de eigenlijke metselwerken beginnen.

Voorlopig is de opbouw eerder beperkt: slecht 1 rij stenen werd gemetst, zowel over achter -als zijgevel, maar de eerste rij is dan ook de moeilijkste (en belangrijkste).

Nu de werken hervat zijn, viel ook de eerste factuur van de aannemer in de bus. Zo blijkt dat we door zelf te werken op het gelijkvloers en eerste verdieping, maar eventjes 12.000 euro bespaard hebben. Voorwaar geen slecht resultaat.

Vanzelfsprekend is de begroting die de architect vooraf had opgesteld grotendeels indicatief, en kunnen er later nog grotere kosten te voorschijn komen dan oorspronkelijk begroot; toch kan je beter van start gaan met een overschot dan met een tekort.

Reageer