Archief van 'allerlei'

Roland Janssen in de media

Ben ik nu de enige die zich stoorde aan volgende foto?

Wat zien we hier?

 • Roland Janssen die wegevoerd wordt
 • Roland Janssen beschermd zijn gezicht met de P-Magazine van deze week
 • P-magazine staat toch (onder meer) bekend om zijn fotoreportages van schaars geklede dames
 • Roland Janssen, dat is toch die man die beschuldigd wordt van zedenfeiten en verkrachting?

Hou die man een krant voor zijn hoofd, een handdoek, een deken, een tulband wat mij betreft.
Maar choqueer alsjeblief geen slachtoffers door zoiets toe te staan!

RIP: the rooster

Ongeveer een jaar geleden kregen we 2 kuikentjes cadeau. Het zouden, werd ons beloofd, schitterende legkippen worden.

De term legkippen was echter ruim geïnterpreteerd: een van de kuikentjes groeide uit tot een forse haan.
Op zich geen probleem: een bekje meer of minder maakt niet echt verschil, ware het niet dat de haan uitgroeide tot een dolgedraaide tiran in het kippenhok.

Dolgedraaid, vermits hij op de gekste momenten begon te kraaien: om middernacht, in de namiddag, en dergelijke. Een tiran, omdat hij zijn wil en voortplantingsdrag opdrong aan alle beesten in het kippenhok, inclusief een bejaarde eend.

Gisteren ging de gekke haan finaal te ver: onder het oog van Laurens startte hij een gevecht met een kip, een bloedbad dat nipt werd vermeden door de haan uit het kippenhok te halen.

Zo kon het niet verder, en het beeste werd uit zijn eigen gekheid verlost. We zullen hem morgen gedenken, terwijl we stoofpot van haan eten…

Nieuwsitem: Belg kocht vorig jaar 62 kg groenten en 79 kg fruit

Opmerkelijk artikel in De Standaard van vanmorgen: het verbruik van groeten en fruit per Belg is vorig jaar (licht) gestegen.

Enkele vragen / bedenkingen die me voor de geest schieten:

 • Hoe meten we zoiets? Nemen we de totale hoeveelheid verkochte groenten en fruit, en delen we dat door het aantal Belgen?
  Maar wat dan met voedselpaketten?
 • Is dat wel zo positief als het klinkt? Misschien kocht de Belg vorig jaar wel meer groenten en fruit, maar teelde hij minder op eigen grond.
 • Wanneer we de cijfers naar dagtotalen vertalen, komen we uit om 170 gram groenten per dag en 216 gram fruit per dag. Oftewel: één appel en twee tomaten per dag.
 • Spreken we hier alleen van verse groenten en fruit, of ook van blikvoeding, diepvriesvoedingen en samengestelde maaltijden?
 • Worden de aankopen van restaurants hier mee in gerekend?

Die middag in de Fnac

Ergens diep verscholen in onze kast lagen al enkele weken 2 cadeaubonnen van Fnac. Niet de traditionele bons, maar de nieuwerwetse: bankkaarten. Van die plastic ondingen waarvan je nooit weet hoeveel geld er op staat. Clever gezien van Fnac, daar niet van, maar qua customer experience wel een serieuze nul.

Aangezien het de laatste dag van de solden is, en de Fnac zich bovendien binnen wandelafstand bevindt, trok ik over de middag richting City 2. Al snel vond ik een drietal boeken, en begaf me nadien naar de kassa.

De barcodes werden gescand, het te betalen bedrag verscheen op de kassa, en ik overhandigde mijn eerste Fnac-bankkaart.  Pling! 25 euro verdween van het totaal. Ik overhandig kaart nummer 2. Geen pling! De kassierster trekt de kaart meermaals door de scanner, doch helaas.

In rad Frans (terwijl er 3 nederlandsetalige boeken voor haar neus liggen) begint ze een uitleg dat er geen geld op de kaart staat. Wanneer ik haar de verpakking laat zien, neemt ze de kaart en verdwijnt voor een kwartier. De rij achter mij neemt intussen serieuze proporties aan, en het gemomple neemt toe.

De kassierster keert terug, zonder kaart. Nog steeds in een Franse woordenwaterval vang ik iets op als niet geïnitialiseerd. Mij best, maar wat doe ik eraan? Omdat ik ondertussen het spoor bijster ben vraag ik om een supervisor, bij voorkeur Nederlanstalig, zodat ik zelf ook mijn verhaal kan doen. Maar liefst vier (4!) mensen worden er bij gehaald, maar niemand kan mij in het Nederlands voorthelpen.

Uiteindelijk heb ik het hele boeltje maar cash betaald, zonder te weten wat er nu eigenlijk aan de hand was met die kaart. Kan ik het nu maken om aan de schenker te vragen of er wel degelijk geld op gestort was? Zowel het bedrag als de uiterste datum stond echter wel op de Fnac-verpakking.

En foei Fnac, dat jullie mensen niet degelijk te woord kunnen staan!

Energieleverancier

Artikel in de Standaard van vandaag:

Kijk eens naar de afbeelding…

De factuur onderaan, die begrijp ik: Electrabel is inderdaad een energieleverancier. Maar sinds wanneer levert Proximus / Belgacom energie? Of gaat het om de stralingsenergie dan van draadloze telefoons en GSM’s voortkomt?

Iomega ScreenPlay Pro

De multimedia drive van onze televisie is stuk. Het is te zeggen, wanneer ik de schijf op de computer aansluit (via USB) werkt alles perfect.

Wanneer ik de schijf echter via HDMI aansluit op de TV, knippert de blauwe led onophoudelijk (initialisering).

Een zoektocht levert een mogelijke oplossing: de nieuwe firmware installeren. Zo gezegd, zo gedaan.

Maar wat ziet mijn lodderig oog op het tweede scherm van de wizard? Juist ja:

Oké dan, omdat je het zo lief vraagt…

Rotterdam verplaatst?

Volgens de site van Le Soir bevindt Rotterdam zich in Italië:

Spa bevindt zich in Frankrijk, en Parijs ligt bijna aan de Azurenkust.

De Standaard Stemtest

Weet u nog welke partij voor welke waarden staat? En deze ook in het beleid kan doordrukken?

Ik al eventjes niet meer.
Vandaar dat de Stemtest van De Standaard me wel nuttig leek. Wiens partijprogramma leunt het dichtst bij mijn wereldvisie aan?

En wat bleek?

standaard_stemtest

Hoewel ik me misschien ergens kan vinden in het resultaat, moet dit toch wel even genuanceerd worden:

 • Er werden slechts 30 vragen gesteld, met een simpel ja of nee antwoord (of geen mening). Geen ruimte voor enige nuance.
 • Neem bijvoorbeeld de vraag of daders van geweldige overvallen langer gestraft moeten worden. Voor mij niet. Ze moeten beter gestraft worden. Maar wat antwoord je dan? Nee? Of Geen mening?
 • Of: De hoogte van de kinderbijslag moet afhankelijk zijn van het inkomen van de ouders. Volledig mee akkoord. Spijtig genoeg vrees ik niet op die manier waarop het door de partijen gaat ingevoerd worden. Hoe hoger het inkomen van de ouders, hoe hoger, wat mij betreft althans, de kinderbijslag. Diezelfde lijn kan je trouwens doortrekken naar dienstencheques. Waarom moeten deze voor iedereen even duur zijn? Het zijn meestal de hoger opgeleiden, of op zijn minst de full-time tweeverdieners, die amper tijd hebben om telkens opnieuw hun woning kraaknet achter te laten. Maak het voor zo’n mensen goedkoper om met dienstencheques te werken, en beloon bovendien de beste werknemers in de sector. De verhalen die je hoort over zoektochten naar een geschikte hulp in het huishouden…
 • De NVA bovenaan? Mja. Maar hoe zijn de 30 vragen gekozen? En hoe zijn ze geformuleerd?
  Het momentum is momenteel voor de NVA, en dat zorgt steeds voor subjectieve beïnvloeding.
 • Een verkiezingsprogramma of overtuigingen betekent helemaal niet dat je zo’n beloftes ook kan waarmaken. Als je morgen een partij uit te grond stampt die de belasting op arbeidsinkomen afschaft (en deze vervangt door een belasting op kapitaal), een hogere pensioenuitkering beloofd, een betere werking van justitie garandeert, enzovoort. Je zal op zo’n Stemtest hoog scoren, maar daarom niet hoog scoren in peilingen of bij de verkiezingen

Dus nemen we deze test voor wat hij is, catalogeren we hem bij zijn Flair of Libelle tegenhangers en gaan binnen enkele weekjes vrolijk stemmen voor de politieker die ons al geholpen heeft.

Nutella Breakfast Box

Toen ik vanmorgen de parking van WTC III uitliep kwam ik verschillende mensen tegen met een rood doosje in de hand. De interesse was meteen gewekt.

Het bleek een sampling actie te zijn van Nutella en Minute Maid. Enkele enthousiaste dames en heren werden letterlijk omsingeld door hongerige werkwilligen en niet-zo-werkwilligen. Eventjes de schouders gebruikt en ook ik mocht me eigenaar noemen van zo’n doosje. Inhoud: een Minute Maid, 2 mini-sandwiches, 2 porties Nutella choco, een mes en een Nutella-kortingsbon.

Kijk, volgens mij halen zo’n acties veel meer uit dan reclame. Niet alleen qua goodwill, maar ook qua doelpubliek. Als lid van de actieve bevolking van België heb je ‘s avonds echt niet meer de tijd om lekker onderuitgezakt in de zetel te zitten om TV te kijken of een dag/weekblad te lezen. De beste manier om deze mensen te bereiken is naar hen toe komen. Red Bull begreep dit al, met hun promokarretjes op sportevenementen. Nu blijken ook gewone bedrijven de stap gezet te hebben. Meer van dat!

Bij deze nog wat gratis reclameruimte:

Nutella – Minute Maid – Nutella – Minute Maid – Nutella – Minute Maid – Nutella – Minute Maid -Nutella – Minute Maid – Nutella – Minute Maid -Nutella – Minute Maid – Nutella – Minute Maid – Nutella – Minute Maid – Nutella – Minute Maid -Nutella – Minute Maid – Nutella – Minute Maid -Nutella – Minute Maid – Nutella – Minute Maid – Nutella – Minute Maid – Nutella – Minute Maid -Nutella – Minute Maid – Nutella – Minute Maid

En neen, mijn dieet houdt nog altijd stand. Het doosje is geopend en daarna gesloten, zonder geproefd te hebben. die eer is voor Godelieve.